| Obsah fóra » Na piesku » Čo nás páli... |
| Predchádzajúca téma | Ďalšia téma Stránka 1 z 1 [ Počet príspevkov: 7 ] |
| Vytvoriť novú tému | Odoslať odpoveď |
| tip na báseň pre druháka na Hviezd.Kubín |
|---|
| tip na báseň pre druháka na Hviezd.Kubín |
|
mamina - expert |
| Pi 21.Jan. 2011 18:40 |
|
Prosím, nemáte nejaký tip na peknú dlhšiu básničku pred druháka??? Máme týžden na naučenie a neviemnič dobré nájsť
|
| Posledný príspevok |
| Re: tip na báseň pre druháka na Hviezd.Kubín |
| adunka - |
| Pi 21.Jan. 2011 19:35 |
|
Ahoj tiez riesime
ja som nasla tipy z nejakej skolskej stranky, namatkovo na nete druhaci a tretiaci zneli uspechy s tymito : Poézia: 1. miesto – Karolína xxxxxx, 3.A Milan Rúfus: Kytička jahôd 2. miesto – Aneta xxxx, 3.B Milan Rúfus: O priveľkej repe 3. miesto – Mariam xxxx, 2.B Milan Rúfus: Medveď a komár Próza: 1. miesto – xxxx, 3.C Daniel Hevier: Semafor, ktorého boleli oči 2. miesto – Lenka xxx, 3.C Gabriela Futová: Neexistuje ozajstný žiak bez prasiatka 3. miesto – Liliana xxxx, 3.B Ružena Smatanová: Pomsta je sladká Ja by som skusila pre chalana od Rufusa kuknuť tu Kyticku jahôd, Medved a komar - o com to je. Jan Smrek ma peknu basnicku, aj dobre zapamatatelnu - Babicka - len ci pre druhaka by to nebolo prilis. Skuste popozerat, drzim palce http://www.pekarikova.szm.com/fantazia.html skus pozriet tento link, je tam toho plno |
|
mamina - expert |
| So 22.Jan. 2011 14:28 |
|
adunka, veľmi pekne dakujem
super tipy, len nikde neviem nájsť text básne napríklad od Rúfusa...aj by som si objednala knižku, sú to nádherné básne, ibaže na to už nie je čas ak by si niekde našla stránku kde budú jeho básne, hod mi prosím link. Díky |
|
Dot - expert |
| Ne 23.Jan. 2011 18:11 |
|
mamina píše adunka, veľmi pekne dakujem super tipy, len nikde neviem nájsť text básne napríklad od Rúfusa...aj by som si objednala knižku, sú to nádherné básne, ibaže na to už nie je čas ak by si niekde našla stránku kde budú jeho básne, hod mi prosím link. Díkymamina, nemate po ruke kniznicu, kam by ste mohli v pondelok zajst a vybrat si basen tak, aby sa aj pacila a aj sa dobre ucila? |
|
mamina - expert |
| Ne 23.Jan. 2011 19:17 |
|
Už sme vybrali a už ju napoly vie. Má čas do piatku, takže v pohode
KVETY Mária Rázusová-Martáková Čierne krídla rozprestrela nôcka tichá a dom celý v sladkom spánku dávno dýcha. Len na malom stolíku v maľovanom džbániku lúčne kvety samé šu-šu, plné taju, o voľačom rozprávajú, šepotajú. „Bračekovci!“ zdvihne králik driečik holý, „či aj vás tak všetko lomí, všetko bolí?“ A kvety mu: „Aj nás tak!“ Najviac smúti divý mak a najradšej by sa ukryl v ťažkom žiali, že mu jeho krásne sukne opršali. Orlíčky aj klince, zvonky, stračia nôžka – celá kytka je už iba žalôb nôška. „Ja mám hlad! – A ja mám smäd, a tu v džbáne vody niet!...“ A je potom vzdychov, stonov až do rána, kvietkom slzy stonkou tiekli aj do džbána. Ráno Marka-kvetinárka príde k stolu, vidí: kvety povädnuté, hlávky dolu ... „Ach, to pre mňa jedine! Moje kvietky nevinné!...“ Aj ich kriesi, vodou fŕka – márne je to! Marka kvety netrhala celé leto! Z knihy Od jari do zimy |
|
pacherka - expert |
| Ne 23.Jan. 2011 20:02 |
|
mamina - expert |
| Ne 23.Jan. 2011 20:06 |
|
Milá básnička
![]() |
| Hore |
| Vytvoriť novú tému | Odoslať odpoveď |
|
Stránka 1 z 1 [ Počet príspevkov: 7 ] Predchádzajúca téma | Ďalšia téma |
| Obsah fóra » Na piesku » Čo nás páli... |
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: google [bot] a 1 hosť. |
| m.rodinka.sk | m.babetko.sk | m.detskechoroby.sk | m.zvery.sk | m.tehotenstvo.sk | m.poradne.rodinka.sk | m.poradnapediatra.rodinka.sk |
|
STG-Mobile Theme © 2008 STG Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group Mobile Style © 2008 STG |